DNS-beheer in DirectAdmin Print

  • 0

DNS-beheer in DirectAdmin

Het kan voorkomen dat je iets wil toevoegen, wijzigen of verwijderen in de DNS-instellingen van jouw domein. Dat kan heel eenvoudig in DirectAdmin’s DNS Zone Editor. In dit artikel wordt beschreven waar je de DNS instellingen kan vinden en leggen we stap voor stap uit hoe je deze instellingen kan aanmaken, aanpassen of verwijderen. Lees onze handleiding Wat is DNS, en welke type DNS-records zijn er? voor meer informatie over de verschillende DNS-records en de functionaliteit van de records.

Als je met DNS aan de gang gaat, hou rekening met het volgende:

  1. Let op bij het toevoegen van DNS-records, bij sommige DNS-systemen moet een punt (.) achter de domeinnaam worden geplaatst. Anders zet het DNS-systeem automatisch de domeinnaam achter de ingevoerde naam waardoor het als volgt uit gaat zien: elaxxl.nl.elaxxl.nl.

In het geval van DirectAdmin moet je wel een punt (.) toevoegen.

  1. Het aanpassen van sommige DNS-instellingen kan enige tijd duren voordat het volledig is doorgevoerd (maximaal 24 uur).

DNS-beheer in DirectAdmin

1. Log in op DirectAdmin door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door :2222. Bijvoorbeeld domeinnaam.nl:2222.


2. Klik in Your Account op DNS Management.

  1. Op deze pagina vindt je de DNS-records van jouw domein. Je kan op deze pagina een nieuw DNS-record toevoegen (onderste afbeelding) en het record verwijderen (bovenste afbeelding). Om een DNS-record te wijzigen moet je eerst het nieuwe DNS-record toevoegen voordat je het oude DNS-record verwijdert. Het verwijderen van regels gaat als volgt, door de te verwijderen regels aan te vinken in de rechter kolom en vervolgens onderaan op 'delete selected' te drukken. 


Was dit antwoord nuttig?

« Terug