Foutmelding: (veel) ''**Mail Delivery Failed** berichten ontvangen'' Print

• 0

Wat is het probleem:

Je ontvangt veel e-mailberichten in jouw mailbox met de melding: **Mail Delivery Failed**.

Wat is de oorzaak:

Het wachtwoord van jouw mailbox is waarschijnlijk gehackt. Er wordt nu veel mail verstuurd vanuit jouw e-mailadres door iemand anders. Dit gebeurd naar willekeurige e-mailadressen en die zijn niet allemaal bereikbaar. Daarom ontvang jij de **Mail Delivery Failed** berichten.

Hoe kan ik dit oplossen:

Door het instellen van een nieuw wachtwoord kun je het misbruik direct stoppen en het e-mailadres weer in gebruik nemen.

Een nieuw wachtwoord instellen op mijn e-mailadres

Gebruik je een e-mailprogramma, pas het nieuwe wachtwoord daar ook aan in de instellingen.

De “undeliverable” meldingen kunnen nu nog maximaal 96 uren  aanhouden nadat het wachtwoord is gewijzigd. Daarna zal je ook hier geen last meer van hebben.

Om het risico op hacken te minimaliseren gebruik je sterke wachtwoorden en zorg je ervoor dat de apparaten waarop je e-mail ontvangt en verzendt vrij zijn van virussen, trojans en malware.

Voorkom ook het gebruik van onbeveiligde (wi-fi) verbindingen.