(FOTO'S TOEVOEGEN) Email headers inzien Print

• 0

In deze handleiding leggen wij uit hoe je de header van een e-mail in Microsoft Outlook, Hotmail en Gmail kunt bekijken.

Wat is een e-mail header?

Een e-mail bestaat uit twee delen, namelijk: de header en de body. In de header van een e-mail staat alle informatie die normaliter niet zichtbaar is voor de gebruiker. In een header vind je waardevolle informatie vinden over bijvoorbeeld het spamfilter, Antivirus en de servers die de email heeft gepasseerd. Vaak is het handig om de header te bekijken als een email als spam binnenkomt of als je veel spam ontvangt om het filter niveau aan te passen.

Het bekijken van e-mail headers

Microsoft Outlook

1. Dubbelklik op een e-mailbericht om het buiten het leesvenster te openen.

2. Klik op Bestand>eigenschappen.

3. Er worden kopgegevens weergegeven in het vak Internetheaders.

Hotmail

1. Open in je browser de desbetreffende mailbox en vervolgens de e-mail.

2. Vervolgens drukken we op het pijltje naast beantwoorden.

3. Hier kies je Berichtbron weergeven

XX FOTO INVOEGEN XX

De informatie wordt in een nieuw venster getoond. Dit ziet er als volgt uit:

XX FOTO INVOEGEN XX

Gmail

1. Open in je browser de desbetreffende mailbox en vervolgens de e-mail.

2. Vervolgens drukken we op het pijltje naast beantwoorden

3. Hier vervolgens voor Show original

De informatie wordt in een nieuw venster getoond. Dit ziet er als volgt uit: