Het instellen van een SPF-record in DirectAdmin Print

• 0

De letters SPF staan voor “Sender Policy Framework”, een techniek dat wordt ingezet om spam tegen te gaan. Het SPF-record wordt ingesteld via een DNS-record. In deze handleiding laten we zien hoe je een SPF-record instelt in DirectAdmin.

SPF-record instellen in DirectAdmin

1. Log in op DirectAdmin door je domeinnaam in te voeren gevolgd door :2222. Bijvoorbeeld: www.jouwdomeinnaam.nl:2222
  2. Eenmaal ingelogd navigeer je naar Your Account > DNS Management.

1. Onderaan de pagina kun je het SPF-record toevoegen. Vul de gegevens aan zoals in de afbeelding hieronder. In ons voorbeeld is het record: “v=spf1 a mx include:_spf.elaxxl.net ~all”

Het record is langer dan op de afbeelding, en wordt hier deels afgekapt.

4. Klik vervolgens op Add om het record toe te voegen.

Mocht er nog een tweede record staan dat ook begint met “V=spf1”, verwijder deze dan. Een dubbel SPF-record kan namelijk problemen opleveren.