Noindex voor staging en development Print

  • 0

Wanneer je een website aan het ontwikkelen bent in een staging/development omgeving, wil je niet dat Google, Bing of andere zoekmachines je staging/development omgeving indexeren en daarmee de website tonen in de zoekresultaten. De kans bestaat dat gebruikers hierdoor op de verkeerde website komen en een onprettige ervaring hebben omdat de website in ontwikkeling is of omdat je wellicht nieuwe functies aan het testen bent. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de zoekmachines de staging/development omgeving als de hoofd-website gaan zien, daardoor is je live-website niet meer terug te vinden in de zoekresultaten. Om allerlei problemen te voorkomen, wordt in deze handleiding stap voor stap uitgelegd hoe je kan voorkomen dat de staging/development omgeving geïndexeerd wordt.

Noindex instellen voor staging/development omgeving

  1. Log in met SSH (nog niet verbonden met SSH? Doe dat dan eerst. Het verbinden met SSH kan op drie manieren. Voor alle drie de manieren hebben wij een handleiding geschreven: SSH verbinden met Windows , SSH verbinden met Mac OS X of SSH verbinden met Linux) op de server van jouw domeinnaam.
  2. Vervolgens kom je terecht in /home directory, zie onderstaande afbeelding. Ga naar public_html waar het .htaccess bestand van je website zich bevindt. Je navigeert met: cd public_html

AFBEELDING SSH INVOEGEN

  1. Open het bestand met: nano .htaccess
  2. Voeg bovenaan het bestand de volgende regel volgende toe: Header set X-Robots-Tag: “noindex, nofollow”
  3. Voer de toetscombinatie Ctrl + X uit en type vervolgens Y om het bestand op te slaan.

De noindex is ingesteld en de ontwikkelomgeving/ staging is nu afgeschermd voor zoekmachines.

Toch nog vragen? Maak een ticket aan of mail naar support@elaxxl.nl


Was dit antwoord nuttig?

« Terug